τσιτιριδης GR BoyZΟ Γιώργος ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τα συναισθήματα που σου προκαλεί είναι έντονα,με διάρκεια και θές και άλλο κι άλλο.(όχι μην πάει ο νούς σου αμέσως στο πονήρο)
Η που θα τον αγαπήσεις πολύ ή που θα σε μισήσεις που δεν είσαι δίπλα του, δεν υπάρχει άλλη κατηγορία.
Πάντα ετοιμόλογος σε όποιες συνθήκες και ανθρωπος που δεν ησυχάζει και θέλει πάντα να κάνει κάτι. Απο τους βασικούς οραματιστές του Thessaloniki Pride και πολλών άλλων events και φεστιβάλ μας μιλάει στο GR BoyZ
◆ “Γιώργος Τσιτιρίδης” Περιεγραψε μου τον σε 5 λέξεις
Απόλυτος , ευαίσθητος , οργανωτικός , αγχώδης και πολύ καλό παιδί (είμαι αλήθεια λέω)



◆ Ο πολύς κόσμος έμαθε τον Γιώργο απο την ενασχόληση του με το Screw και κατόπιν ως εκδότη του FAGAZINE. Τι σε οδήγησε να μπείς στη διαδικασία να ασχολήθεις με ένα γκέι έντυπο?
Ο πολύς κόσμος έμαθε τον Τσιτιρίδη μέσα από τα περιοδικά και όχι τον Γιώργο και αυτό με στεναχωρεί πολλές φορές γιατί για τον Τσιτιρίδη έχουν βγάλει πολλά πολλές φορές βιαστικά και ψευδή συμπεράσματα. Στην ζωή μου έχω κάνει πολλά πριν και κατά την διάρκεια των εντύπων πάντα γιατί κάτι μαγικό μέσα μου μες το μυαλό και στο στομάχι έλεγε ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να το κάνεις. Συνάντησα μετά από χρόνια μαζί με τον Νίκο Θεοδώρου τον Αρη Μπατσιούλα ( τον πολυαγαπημένο μου γιό ) και κουβεντιάζοντας για τις ζωές και τις πορείες μας ο Άρης ήξερε ότι το Πανόραμα ταινιών μου το είχαν πάρει μέσα από τα χέρια για να το κάνουν κάτι άλλο ότι ο ίδιος είχε τελειώσει με μερικά πράγματα που έκανε και ήταν αυτός που το πρότεινε. Ήξερα λοιπόν πολύ καλά ότι μ αυτήν την ομάδα ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα γκέι έντυπο ένα πραγματικό περιοδικό γιατί εκείνη την περίοδο ότι κυκλοφορούσε δεν ήταν περιοδικό. Πιστεύω ότι σ αυτό που συνέβαλα τα μέγιστα ήταν να δώσω στα γκέι έντυπα την μορφή του περιοδικού Ξανά κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Κράξιμου που ήταν και το αγαπημένο μου. Θέλαμε μέσα από αυτό λοιπόν να πούμε την δική μας αλήθεια να περάσουμε τους προβληματισμούς μας να ασχοληθούμε με αγαπημένα μας θέματα. Στην συνέχεια το fuck aids και το homotopia ήταν η δική μας πρόταση για την 1 Δεκέμβρη και το πώς πρέπει να είναι ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ. Πολύς κόσμος πάντως μου λέει ότι με ξέρει από τα μπλόγκ και από το Φεστιβάλ ταινιών ( το πρώτο στην Ελλάδα το 1996) και όχι από τα περιοδικά.
◆ Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών,Screw,Fagazine,Homotopia .Επόμενα βήματα ή όνειρα?
Συνήθως όταν μιλάω για τα σχέδια μου τα βλέπω μετά να υλοποιούνται από άλλους ευτυχώς τόσο αλλοιωμένα και αποτυχημένα που είναι σαν να μην έγιναν.Μάλλον η ερώτηση έχει να κάνει με το τι θέλω να κάνω που να έχει μια σχέση με τον γκέι χώρο. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι θέλω και πρέπει να αποσυρθώ για λίγο έχω μεγάλη ανάγκη από ένα διάλειμμα για να μπορέσω να βάλω και σε μια σειρά τις ιδέες τα πρότζεκτ και να δω τι θα κάνω. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα το σίγουρο είναι ότι θα είναι πάλι κάτι που με εκφράζει και παρουσιάζει την δική μου αλήθεια. Σίγουρα κάτι θα κάνω γιατί απ ότι κατάλαβα δεν έχω ησυχία μέσα μου.
◆ Το motto που είχατε στην συνεντευξη στο περιοδικό Soul για το Homotopia ήταν “Στην ίδια πόλη ζούμε άλλωστε γιατί να μην γνωριζόμαστε.” Ποιο είναι το προφίλ του θεσσαλονικιού γκέι; και πόσο πιστεύεις πως βοήθησε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης η πραγματοποίηση φεστιβάλ όπως το Homotopia και το Thessaloniki Pride να κάνουν ένα βήμα παραπάνω για να βγουν απο την “ντουλάπα”?
Ναι ήταν κάτι που είπα και άρεσε στο Τσιτσόπουλο και το έκανε κάτι σαν σλόγκαν. Πιστεύω ότι είναι λάθος να μιλάμε για προφίλ γκέι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που προβάλουμε είναι ο εαυτός μας και όχι η ομοφυλοφιλία. Είμαστε εμείς που είμαστε και ομοφυλόφιλοι. Βλέπεις πως όσοι πάνε να πουλήσουν το γεγονός ότι είναι γκέι αποτυγχάνουν γιατί πρέπει να είσαι πολλά πράγματα μαζί για να σε εκτιμήσει ο κόσμος ο οποίος χέστηκε στην τελική αν τον παίρνεις και πως το κάνεις. Αν έπρεπε να μιλήσω όμως έτσι πολύ χονδρικά θα έλεγα ότι οι περισσότεροι γκέι στην πόλη προέρχονται από επαρχιακές πόλεις και χωριά και έχουν μεγαλώσει με πολλά στερεότυπα και ταμπού. Είμαστε μια φοιτητούπολη που φιλοξενεί 17 χρονα που μόλις τώρα θα κληθούν να ζήσουν μόνοι. Αυτό είναι και το δυσκολότερο να μπορέσει κάποιος να μαζέψει τα κομμάτια του και να πάρει την ζωή στα χέρια του. Τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις βοηθανε σαφώς με την ενημέρωση που παρέχουν και ειδικά τους ετεροφυλόφιλους. Το pride της Θεσσαλονίκης και τα περιοδικά απελευθερώσανε πολλά μυαλά ανθρώπων κάθε ηλικίας τάξης κτλ και τους έκαναν να δουν πολλά πράγματα αλλιώς
◆ Ζείς στην Θεσσαλονίκη 15 χρόνια. Αν σου λέγανε πως θα μπορούσες να κάνεις μια ευχή και το πρωί μόλις ξυπνησεις να έχει πραγματοποιηθεί. Ποιά θα ήταν?
Ζω 17 χρόνια στην πόλη και αυτό που θα ήθελα να αλλάξει δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Είμαστε μια μικρή πόλη σε σχέση με την Αθήνα συντηρητική και αυτό που δεν μ αρέσει καθόλου και γνωρίζει την μεγαλύτερη άνθηση είναι το ρουσφέτι οι κουμπαριές οι φιλίες οι ψευτοδημόσιες σχέσεις όλα μαγειρεύονται όλα κουκουλώνονται και μετά έχουμε και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Αυτό το χαλαρά ρε και όλα θα γίνουν μας έφαγε. Είναι τυχαίο ότι εδώ κάνανε καριέρα οι Τσοχατζόπουλος Βενιζέλος και διοικούσαν ο Παπαγεωργόπουλος και οι Ψωμιάδηδες μαζί με τον Άνθιμό? Και δεν μπορεί κανείς να τους πειράξει. Όλη η πόλη είναι συγκοινωνούντα συμφέροντα.
◆ Κεφάλαιο Χ.Α. Μήπως τελικά τους έχουμε υπερεκτιμήσει?
Η ιστορία έχει δείξει τι μπορεί να κάνει ο ακραίος εθνικισμός και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι περισσότεροι ακούω να λένε ότι την ΧΑ δεν την ενοχλούν οι γκέι και οι τράνς έχουν να ασχοληθούν με τους μετανάστες. Είναι απαράδεκτό να ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας από οποιονδήποτε άλλο στην κοινωνία που μπορεί να είναι γείτονας μου. Πρέπει να αρχίσουν να μας χτυπάνε στο δρόμο ( κάτι που έγινε για να αντιδράσουμε?). Ακόμα και δηλώσεις υπερ των γκέι να κάνουν θα συνεχίζει να με ενοχλεί η όποια τους στάση και συμπεριφορά για τα πράγματα.
Είμαι απλά ενας ακόμα μέσα στο σύνολο δεν ειμαι γκέι και τελείωσε. Για αυτό και είναι εύστοχο το σύνθημα είμαστε ολοι”… ” και συμπληρώνεις ότι θέλεις στην συνέχεια.
◆ Στην κοινότητα είναι πολύ σύνηθες κάποιους που έχουν κάνει μία ή περισσότερες δηλώσεις υποστήριξης της κοινότήτας ή του γκέι γάμου να τους βαφτίζουμε “Θεά” και Gay Icon .Τι πιστεύεις?
Για ποιόν ακριβώς μιλάνε και τη δηλώσεις έχει κάνει? Μπορώ να παραδεχτώ και να βγάλω το καπέλο στην Μαντόνα που στο παρελθόν κινδύνεψε να καταστρέψει την καριέρα της γιατί μιλούσε για τους ομοφυλόφιλους και την οροθετηκοτητα σε μια εποχή που ο κόσμος ήθελε να σταυρώσει τους ανώμαλους που γεμίσουν αρρώστιες τον κόσμο. Ε να λέει η Βίσση τώρα ότι αγαπάει τους γκέι στο 2012 για να πουλήσει 10 cd στα περίπτερα παραπάνω? Γιατί δεν το έλεγε το 1980 και το 1990 ? δεν ήταν στην μόδα τότε? Η τότε δεν μας αγαπούσε? Ο Σάκης Ρουβάς γιατί βγήκε τώρα με γυναίκα και παιδί να πει ότι σέβεται την διαφορετικότητα και δεν το έκανε τότε στις αρχές τις καριέρας του που οι φήμες θέλανε να είναι και ο ίδιος γκέι? Δεν είναι λίγο πολλές οι συμπτώσεις εδω? Αν έχει να μου πείς για κάποιο άλλο όνομα το συζητάμε. Αλλά ξαφνικά την ίδια ακριβώς χρονιά ολοι βγήκαν να κάνουν δηλώσεις αγάπης. Και ρωτάω αν αύριο έβγαινε κάτι άλλο σαν το hiv που θα μας πετούσε στο περιθώριο τι θα έκαναν ολες αυτές οι θέες?
Επίσης σέβομαι και βγάζω το καπέλο στους Μαρίνο και Παπαιωάννου αυτοί είναι πραγματικά ακτιβιστές αλλά και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Επίσης είχε πει κάποτε κάτι ο Αλέξης Γεωργούλης που μ άρεσε
« Όλοι με ρωτάνε αν ειμαι γκέι. Δεν θέλω να πω όχι γιατί έτσι είναι σαν να περνάω το μήνυμα ότι είναι κάτι κακό που εγω δεν ειμαι»
◆ Μιας και ανέφερα τον γκέι γάμο. Ο Γιάννης Μπουτάρης στην συνέντευξη που του πήρες στο Screw δεν δίστασε να παραδεχτεί δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων και την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου.Πιστεύεις πως η Ελληνική γκέι κοινότητα αλλά και η γενικότερη Ελληνική νοοτροπία είναι έτοιμες να το υποστηρίξουν αυτό ?
Βαρέθηκα σε κάθε συζήτηση να ακούω για αυτήν την περιβόητη ελληνική κοινωνία και αν είναι έτοιμη. Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι μιλάμε για μια πράξη που αφορά δυο ενήλικες και τις επιλογές τους? Δεν είναι από μόνο του αντισυνταγματικό και τρελό να απαγορεύεις κάποιον να κάνει κάτι που είναι κατά τα άλλα νόμιμο?Είναι σαν να πρέπει να με ρωτήσει εμένα η γειτόνισσα μου ( η αισθητικός ) αν πρέπει να παντρευτεί και εγώ να αποφασίσω αν κάνει η όχι γ αυτήν. Η να πάω στην ξαδέλφη μου και να τις πω η κοινωνία και εγώ δεν είμαστε έτοιμοι να πάρεις τον Μήστο για άντρα. Δεν είναι παράλογο? Ποια είναι η κοινωνία και θα αποφασίσει για μένα?Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ αυτήν την χώρα θέλουμε και ευρώ και Ευρώπες μέτα.
 Στο Fagazine είχατε φιλοξενήσει μια συνεντευξη του Αλ.Τσίπρα που μας είχε αφήσει θετικές απόψεις για το πως το κόμμα βλέπει τα lgbt θέματα. Πρόσφατα οι δηλώσεις Παπαδημούλη περί σεξουαλικά διεστραμμένων ατόμων θόλωσε κάπως το θέμα. Πόσο gay friendly είναι, τελικά, το κόμμα του «sexy Alexis»;?

Το κάθε κόμμα αποτελείτε από ανθρώπους δεν μπορεί όλοι να έχουν τις ίδιες απόψεις τα ίδια πιστεύω και να λένε τα ίδια πράγματα. Πιστεύω όμως ότι το κάθε κόμμα έχει μια γραμμή και μια ατζέντα για μερικά θέματα. Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνανε πολλά πίσω μπρός στα θέματα lgbt ακόμα και για τον γάμο που ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κτλ . Αλλά σε όλα αυτά νομίζω απαντάει ο Τσιπράς γιατι των ρωτάει ο Αντώνης Μποσκοίτης.. Όλη η συνέντευξη υπάρχει στο fagazine.gr
◆ Το Fagazine υπήρξε καινοτόμο σε πολλές ενέργειες. Το γνωρίζουμε όλοι. Αλλά αυτή η συνάντηση με ανταλλαγή απόψεων μετάξυ ενός στρέητ(Soul) και ενός γκέι(Fagazine) εντύπου στον χώρο του Ιανού, μας προκάλεσε ευχάριστη εκπληξη . Πως προέκυψε?

Το περιοδικό soul είχε μια φανταστική ιδέα την οποία και υλοποίησε και ήταν η εξής. Αντί να κάνει συνεντεύξεις για το περιοδικό να κάνει στο χώρο του Ιανού ζωντανές συνεντεύξεις όπου οι καλεσμένοι θα απαντάνε σε ερωτήσεις του επιτελείου του soul και το κοινού. Ηταν ενας κύκλος συνεντεύξεων σε πολύ αξιόλογες ομάδες μια απο τις οποιες ήταν και η ομάδα του fagazine. Φανταστικό απόγευμα με πολύ κόσμο πολεμήθηκε απο πολλούς γκέι ακτιβιστές της πόλης που έστειλαν μέχρι και email στον Ιανό και στο soul . Οι γνωστοί άγνωστοι που κάνουν ζημιά τόσα χρόνια στην πόλη με την διάσπαση και τις ψευτοφιλοδοξίες τους. Ο φασισμός ανάποδα
◆ Tόσο στο Screw όσο και στο Fagazine υπήρxε στήλή “Αγόρι Του Μήνα”.Μίλησε μας για αυτό ,σε τι αποσκοπούσε και τι αυτά τα παιδιά κέρδιζαν (και δεν εννοώ χρηματικά) απο αυτή την προβολή τους
Δεν υπήρχε χρηματικό κέρδος η στήλη έγινε όπως και η Μπιμπελόγατα για να μπορέσουν κάποια άτομα να βγουν απο το καβούκι και την ντουλάπα τους να τολμήσουν να εκτεθούν να εκθέσουν το σώμα και τον εαυτό τους και μ αυτό το τρόπο να δείξουν και σε όλο το κόσμο οτι ειναι κανονικότατοι άνθρωποι με ενα κεφάλι και δυο πόδια οτι δεν ειναι τέρατα οτι χαιρονται την ζωή και έχουν κάτι πολύ ενδιαφέρον να πούν και να δείξουν. Ήταν και κατα κάποιο τρόπο η απάντηση στην κοινωνία με ομορφιά και τέχνη. Με την επιμέλεια, το στήσιμο και την φωτογράφιση απο τον υπέροχο Γιώργο Στριφτάρη η κάθε φωτογραφία ήταν και μια ιστορία μοναδική και συναρπαστική.
◆ Πρώην συνεργάτης σου γνωρίζεις πως ασχολήθηκε κατά κάποιο τρόπο με την παραγωγή γκέι πορνό.Παράλληλα είναι και ένας ανθρωπος που ασχολείται πολύ ενεργά με τον lgbt ακτιβισμό. Πιστεύεις πως σε αυτόν το χώρο δυό κάπως ακραίες ενασχολήσεις μπορούν να συνυπάρχουν φέροντας την υπογραφή του ίδιου ατόμου?
Μιλάς για τον Αντρέα Ιωαννίδη που γνωρίζω πολλά χρόνια οπότε θα μπορούσα να σου πω με σιγουρία οτι ειναι ενα άτομο πολύ ανήσυχο που θέλει συνεχώς να κάνει πράγματα δεν του αρέσει να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και αυτό ειναι καλό. Ο καθένας ειναι ελεύθερος να ασχοληθεί με οτι θέλει και οτι τον ευχαριστεί . Δεν συμφωνώ οτι υπάρχει κάποια ακρότητα στο πορνό ή στον ακτιβισμό. Αλλωστε το ένα το έκανε γιατί του άρεσε αλλά επένδυσε και χρήμα και το άλλο το κάνει στο ελεύθερο του χρόνο. Τώρα επειδή σε ξέρω χρόνια και εσένα κάτι άλλο αποσκοπούσες να βγάλεις απο την ερώτηση και άλλο σου βγήκε το θές το πιπεράτο σου γ αυτό άντε κάνε άλλη μια ερώτηση μπας και θάψουμε κανεναν άνθρωπο
◆ Οκ ξέρεις (πιο καλά ίσως απο τον καθένα) πως τον Αντρέα τον γνωρίζω και εγω χρόνια. Αλλά πάντα μα πάντα φροντίζω να τον έχω στα τόπ των προτιμήσεων μου όταν θέλω να κράξω..Ισως φταίει πως μου το βγάζει .Δεν Ξέρω. Παντως δεν έχω παράπονο με τροφοδοτεί συνεχώς ώστε να βγάζω την bitch που κρύβω μέσα μου…Και μιας και είπα παράπονο…να ρωτήσω και εγώ ..όλοι σε ρωτήσαν φαντάζομαι. Ποιές είναι οι σχέσεις σας μετάτην διάλυση της συνεργασίας στο …Ενοχλήθηκες?
Αυτο το τοπ και αν ήταν νέο που με τάραξε ? Στο τόπ τον προτιμήσεων σου ?? Και σε είχα για μπότομ. Τι να πώ δεν θα κρινω τα σεξουαλικά σας. Βίτσια ειναι αυτα.
Οι σχέσεις μας ειναι ικανοποιητικά καλές πλέον αν και δεν ήταν καθ όλη την διάρκεια έτσι . Ο καθένας μας τράβηξε το δρόμο του έτσι δεν συμβαίνει πάντα άλλωστε ?
(Φυσικά με την απάντηση του Γιώργου στάθηκα και αναρωτήθηκα αν ο Αντρέας μου προκαλεί αισθήματα που να μου βγάζουν τοπ ρόλο αλλά αμέσως ησύχασα μιας και θυμήθηκα πως δεν μ αρεσει το..μπότομ2μπότομ)
◆ Είσαι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του ,έχει ζήσει καταστάσεις και που κατα γενική ομολογία τα λεγόμενα σου πάντα στηρίζονται σε βάσεις. Θα ήθελα να μου πέις τι θα συμβούλευες την νέα γενιά της γκέι κοινότητας να αποφύγει με βάση τις εμπειρίες σου
Μιλώντας για ακτιβισμό πολύ φοβάμαι και το βλέπω ότι δεν θα αποφύγει το σύνδρομο της καρέκλας ποιος είναι ο καλύτερος ποιος την έχει ποιο μεγάλη ( την ακτιβιστική δράση ) και αυτό κάνει πάντα τα πράγματα δυσκολότερα. Αυτό που θα τους συμβούλευα όμως είναι να μην πουλήσουν ομοφυλοφιλία γιατί από μόνη της δεν πουλιέται δεν αγοράζεται και κάποτε ξεφουσκώνει και να αποφεύγουν κονδύλια και χρηματοδοτήσεις να μελετήσουν την ιστορία μας και γενικός να είναι ψαγμένοι να κάνουν τα δικά τους πράγματα τις δικές τους επιλογές και να προσπαθούν να προωθήσουν τα πιστεύω τους με βάση της ανάγκες τους και το πώς θέλουν την ζωή τους.
Να μην ακούνε κανέναν και να ξέρουν ότι η ζωή είναι μία είναι δική τους και θα πρέπει να την ζήσουν όπως θέλουν. Βλέπω πάντως ότι οι νέοι σήμερα είναι ενημερωμένοι για τα πάντα είναι έξυπνοι μορφωμένοι με πολλά ενδιαφέροντα και αυτά είναι τα καλύτερα εφόδια δεν θέλει κάτι άλλο.
Τώρα τι με βάζεις και συμβουλεύω τον κόσμο ? θέλεις να πείς ότι ειμαι ενας ώριμος κύριος πλέον ? παιδάκι είναι και εγώ ακόμα που μαθαίνει τον κόσμο.