studio-550x412Συναντήσαμε στο φιλόξενο Studio Κυψελης δύο απο τους βασικούς συντελεστές της πολυαναμενόμενης παράστασης «Leonardo’s Ring»που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013.
Τον  σκηνοθέτη του έργου Γιώργο Λιβανό και τον πρωταγωνιστή τουΧρήστο Λιακόπουλο. Ιδρυτές της  θεατρικής ομάδας Θεατρίνων Θεατές.
To  «Leonardo’s Ring» είναι ένα έργο  που θεωρείται το απόλυτο hit και ήδη συζητιέται πρίν ακόμα κάνει πρεμιέρα.. Εντυπωσιακά προκλητικό στην σύλληψη  αλλά και στη γραφή, απαιτεί δεξιοτεχνία και στην εκτέλεση, αφού πέρα από την ιδιαίτερη θεματική έχει απόλυτο αντρικό γυμνό , διαλόγους που σοκάρουν και μια διάχυτη ευαισθησία που…κόβει την ανάσα.Ξεκινώντας τις ερωτήσεις να δώσουμε συγχαρητηρια τόσο σε εσάς όσο και στην υπόλοιπη αξιόλογη θεατρική ομάδα “Θεατρίνων Θεατές”.
Πρωταγωνιστούν οι  Χρήστος Λιακόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος και Γιάννης Κωσταράς! Την μετάφραση  υπογράφει ο Κώστας Βούλγαρης,  την σκηνοθεσία ο Γιώργος Λιβανός-η «ψυχή» του «Θεατρίνων Θεατές» και σύμβουλος της παράστασης είναι ο Βασίλης Μπουζιώτης.Τη μουσική επιμέλεια κάνει η Μαριάννα Τόλη, την κινησιολογία μα και τις χορογραφίες  ο Σίμωνας Πάτροκλος,  τα σκηνικά-κοστούμια   η Δέσποινα Βολίδη.Τις φωτογραφίες έκανε ο Κωνσταντίνος Άλαλης και την κινηματογράφηση ο Μενέλαος Τζαβέλλας.
1 Θέλετε να μας πείτε δυό λόγια για το «Leonardo’s Ring»?
Γ.Λιβανός Το «Leonardo’s Ring» είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που το δουλέψαμε 5 μήνες με πολύ αγάπη και είμαστε στην ευχάριστη θέση πια να σας το παρουσιάσουμε.Είναι παγκόσμιο hit και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Χ.Λιακόπουλος Ενα εξαιρετικό έργο με ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης που με αφορμή τον κόσμο των γκέι μιλά για παναθρώπινες καταστάσεις. Ενα έργο δύσκολο αλλά παράλληλα πολύ ενδιαφέρον.
Πως έγινε η επιλογή του «Leonardo’s Ring»?Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο έργο και θελήσατε να ανεβάσετε αυτήν την παράσταση;
Γ.Λιβανός Μας το πρότεινε ο ατζέντης της ομάδας στο Λονδινο σαν το σημαντικότερο σύγχρονο και ακριβότερο έργο της δεκαετίας. Σαν το shopping and fucking ή το Αγγελοι στην Αμερικη.
Χ.Λιακόπουλος Ηταν μια πρόταση του Gordon, η οποία πραγματικά ήταν πολύ δελεαστική.

κ. Λιβανέ είστε πετυχημένος ηθοποιός με πολύ σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχή σε αξιόλογα έργα πολλά χρόνια τώρα. Φέτος μας ξανασυστηθήκατε με την ιδιότητα του σκηνοθέτη . Πως προέκυψε αυτο?
Γ.Λιβανός Μου αρέσουν και τα δυο εξίσου και εκφραζομαι βάση ενστίκτου. Αυτό το έργο όμως με παρέσυρε σαν σκηνοθέτη..ηταν ακατόρθωτο και να παίξω .
Εσείς κ.Λιακόπουλε θα σκηνοθετήσετε στην ομάδα?
Χ.Λιακόπουλος Αν προκύψει γιατί όχι!? !!

DSCN1298Το «Leonardo’s Ring» όπως και άλλα έργα που έχετε ανεβάσει στο Studio Κυψελης είναι πρωτόπαιχτα. Δε σας φοβίζει το γεγονός ότι το έργο ανεβαίνει χωρίς να έχετε κάπου να «πατήσετε» σκηνοθετικά?
Γ.Λιβανός Είναι χαρά μου να οδηγούμε σε κρυφά μονοπάτια ελεύθερος,χωρίς μπούσουλα. Προσπαθούμε να δώσουμε το δικό μας θεατρικό στίγμα.
Χ.Λιακόπουλος Το αντιθετο! Είναι μεγάλη μας χαρά γιατι αντιπαθούμε τίς απομιμήσεις.Θέλουμε να βάζουμε τη δική μας σφραγίδα.
Το έργο απο αυτά που έχετε διαρεύσει στα media δείχνει να είναι ιδιαιτέρως τολμηρό. Πιστευετε πως αυτό θα σοκάρει τους θεατές?
Γ.Λιβανός Ναι είναι όντως το πιο τολμηρό έργο που έχει ανέβει ποτέ..αλλά έχει πολύ υψηλή αισθητική και πολύ γερές βάσεις που δε μας ανασκόπτουν καλλιτεχνικά.
Χ.Λιακόπουλος Ναι,το έργο είναι τολμηρό.Αλλά δοσμένο με μέτρο και αισθητική. Και το αποτέλεσμα του μας δικαιώνει.
Γυμνοί άντρες στην σκηνή του Studio Κυψελης με ένα πολύ ιδιαίτερο σενάριο.Το έργο μπορεί να χαραχτηριστεί ως γκέι?
Γ.Λιβανός Απόλυτα γκέι, αλλά αφορά τους πάντες. Κωμικό,τρυφερό και ανθρώπινο!
Χ.Λιακόπουλος Αν εννοείτε οτι οι ήρωες που παίζουμε είναι γκέι, ναί είναι..αν.εννοείτε αν απευθύνεται μόνο σε γκέι κοινό, οχι αφορά τους πάντες!
Πείτε μας 3 χαραχτηριστικά του έργου που θα λατρέψει ο θεατής?
Γ.Λιβανός Το γεγονός ότι έχει πολλές μικρές ιστορίες. Οτι μοιράζεται μεταξύ κωμωδίας και δράματος και ότι έχει το απόλυτο αντρικό γυμνό.
Χ.Λιακόπουλος Να προσθέσω στα προηγούμενα του Γιώργου, την αισθητική της παράστασης, τις ατμόσφαιρες και το υπέροχο τραγούδι της Μαριάννας Τολη, το οποίο μαζι με το trailer της παράστασης κάνει τεράστια επιτυχία στο youtube 25.000.views.σε 5 μερες!


7Διαβάσαμε πως τα δικαιώματα του συγκεκριμένου έργου ήταν πολύ πιο ακριβά απο άλλα έργα του ιδίου συγγραφέα. Πιστεύετε πως η επιλογή σας αυτή θα δικαιώσει το ρίσκο στην Αθήνα της κρίσης?
Γ.Λιβανός Ναι ίναι αλήθεια πως τα δικαιώματα του έργου κόστιζαν παραπάνω επί τρία σε σχέση με όλα τα άλλα και εξαιρετικα είναι και μια ακριβή παραγωγή για ένα pocket theater όπως το Studio Κυψελης,αλλά όλα δείχνουν πως πάμε για μια απο τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς.
Χ.Λιακόπουλος Ναί,πιστεύουμε πάρα πολύ στο έργο και παρότι είναι μια ακριβή παραγωγή παρόλο την οικονομική κρίση ο κόσμος στηρίζει τις καλές δουλειές και τις στηρίζει.

Βλέπουμε μια σταθερότητα, ανθρώπων πλάι σας (π.χ. Μαριάννα Τόλη, Δέσποινα Βολίδη, Καίτη Ιμπροχώρη, Χρήστος Λιακόπουλος, ). Οι μόνιμες συνεργασίες σας κάνουν να αισθάνεστε σιγουριά;Πώς ξεχωρίζετε έναν καλό ηθοποιό; Τι στοιχεία πρέπει να έχει για να σας κερδίσει και να τον εμπιστευτείτε;
Γ.Λιβανός Πιστεύω πολύ στις σταθερές συνεργασίες και με κάνουν να αισθάνομαι ασφαλής.Βάση αυτών τολμώ!Οι συνεργάτες είναι το δικό μου εφαλτήριο. Επιλέγω βάση αναγκών σχεδόν πάντα μέσω ακρόασης ρόών,όπως φέτος.
Χ.Λιακόπουλος Και εγώ πιστεύω στις σταθερές συνεργασίες. Αν υπάρχει περιεχόμενο χρειάζεται κάποιος χρόνος για να συννεοηθούν οι ανθρώποι και να κάνουν πράξη τα θέλω τους.
DSCN1217Τι άλλο θα δούμε απο το Studio Κυψελης?
Γ.Λιβανός Εξαιρετικές συνεργασίες με Γιώργο Χριστοδούλου,Μαριάννα Τόλη,Στέφανο Κακαβούλη και έργα όπως ο Καβάφης,τα Οργισμενα Νιάτα κα.
Χ.Λιακόπουλος Πολλές και διαφορετικές παραστάσεις απο διαφορετικές ομάδες που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη αυτή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τηνΠαρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Studio Κυψελης και στην πρεμιέρα του «Leonardo’s Ring»




Studio Κυψέλης : Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης - Κυψέλη
Tηλ. Κρατήσεων: 210.88.19.571
DSCN1108

studio-1Τips
Σε μια πόλη που τα μεγάλα θέατρα κλείνουν, εμείς φτιάξαμε το δικό μας. Ένα διόροφο pocket theater φτιαγμένο και εξοπλισμένο με τα πρότυπα της Ευρώπης.
Η Δέσποινα Βολίδη το σχεδίασε εξ’ολοκλήρου και ο Σοκόλ Τομτσίνι το φώτισε και μαζί με το πολυπληθές συνεργείο του επέβλεψε όλες τις εργασίες ολοκλήρωσης.
Υπέρμαχοι των μικρών θεάτρων φτιάχνουμε ένα χώρο που άνοιξε τη Πρωτοχρονιά του 2010, με το έργο «Η σημασία να είναι κανεία σοβαρός» που απετέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περσινής χρονιάς.
Δημιουργήσαμε μια κοιτίδα πολιτισμού που φέτος φιλοξενεί εναλασσόμενο ρεπερτόριο με σημαντικές παραστάσεις που γνωρίζουν επιτυχία.
Το Studio Κυψέλης συνεχίζει το ταξίδι του!